چگونه دوربین مداربسته بیسیم خود را در خانه نصب کنم؟ چه کسی میتواند نصب دوربین مداربسته بیسیم را انجام دهد؟ برای انتقال تصویر دوربین مداربسته با وای فای چه کاری لازم است انجام دهم؟
اینها سوالاتی است که بعد از انتخاب یا خرید دوربین تحت شبکه بیسیم از خودتان میپرسید. نصب دوربین مداربسته شامل سوراخکاری، کابلکشی، تنظیم و راهاندازی دوربین مداربسته میشود. اگر از شرکتهای خدمات دوربین مداربسته و کارشناسان حرفهای بخواهید نصب دوربینتان را انجام دهند خیالتان از بابت تمام این مراحل راحت خواهد بود. فقط هزینه نصب دوربین مدار بسته را نیز باید بپردازیزد.
اما جای نگرانی نیست!
اگر مایل هستید خودتان این کار را انجام دهید، رایکانت با کارشناسان حرفهای در زمینه نصب و راه اندازی دوربینهای مداربسته دستورالعملهای لازم را در تحت عنوان راهنمای نصب دوربین مدار بسته بیسیم برایتان تهیه کردهاست.
فهرست:
- معرفی
- دو حالت متفاوت مشاهده تصویر دوربین مداربسته بیسیم
- مراحل نصب دوربین تحت شبکه بیسیم
- 5 اشتباه رایج هنگام نصب دوربین مداربسته بیسیم
معرفی دوربین مداربسته بیسیم
دوربینهای وایفای برای نصب نیاز به دی وی آر، هارد و کابل شبکه ندارند. همانطور که در مقاله قبل، دوربین مداربسته بیسیم را معرفی کردیم؛ دوربینهای وایفای یا بیسیم، یا کاملا بدون سیم هستند که با باتری کار میکنند و یا فقط کابل برق دارند که لازم است به پریز برق متصل شوند.
نصب دوربین مداربسته بیسیم به دلیل حذف مرحله کابلکشی و تنظیمات دستگاه DVR یا دستگاه NVR، سادهتر از نصب سایر دوربینهای مداربسته است. دوربینهای بیسیم همگی دوربین تحت شبکه هستند و برای همین نیاز به اتصال به شبکه داخلی یا اتصال به اینترنت دارند تا تصاویر را انتقال دهند.
در یک نگاه کلی فقط لازم است دوربین را به شبکه وایفای خانگی یا دیتای تلفن همراه وصل کنید و سپس با نصب اپلیکیشن مخصوص روی تلفن همراهتان به مشاهده یا ضبط تصاویر دوربین در محل نصب یا مشاهده از راهدور و از طریق اینترنت بپردازید. جزئیات این مراحل به شرح زیر است:
دو حالت متفاوت مشاهده تصویر دوربین مداربسته بیسیم
مشاهده تصویر از راه دور:
در صورتی که بخواهیم تصاویر دوربین را از محل دیگری غیر از محل نصب دوربین مشاهده کنیم، نیاز به اتصال دوربین به اینترنت داریم تا انتقال تصویر دوربین مداربسته با وایفای انجام شود. برای این کار باید دوربین را به مودم یا روتری که به اینترنت متصل است وصل کنیم. اینترنت مودم یا روتر را نیز میتوان از طریق اینترنت ADSL، مودمهای سیمکارتخور یا دیتای تلفن همراه تامین کرد.
مشاهده تصویر در محل:
اگر فقط نیاز به مشاهده تصاویر در شبکه محلی و در همان محل نصب دوربین دارید (یعنی بخواهیم تصاویر را روی موبایل یا کامپیوتر در همان محل مشاهده کنیم یا روی دستگاه NVR ارسال و ضبط کنیم) فقط یک Access Point کافی است.
مراحل نصب دوربین تحت شبکه بیسیم
زمان مورد نیاز: 4 دقیقه.
قبل از آغاز مراحل نصب دوربین مداربسته بیسیم، اطمینان حاصل کنید دوربین مورد نظر، نیازهای شما را برآورده میکند. انواع دوربین مداربسته بیسیم دارای ویژگیها و قابلیتهای متفاوتی هستند. ویژگیهایی از جمله تشخیص حرکت، بزرگنمایی یا کوچکنمایی و موارد دیگر.
پیشنهاد رایکانت: برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته بیسیم متناسب با نیازتان، مقاله دوربین تحت شبکه بیسیم چیست؟ را مطالعه کنید.
- انتخاب محل نصب دوربین
بعد از انتخاب و خرید دوربین تحت شبکه بیسیم باید تعیین کنید دوربینتان را کجا نصب کنید تا اثر بخشی بیشتری داشته باشد. برای انتخاب محل مورد نظر نکات زیر را در نظر بگیرید:
– مودم یا روتر WiFi و دوربین خود را طوری قرار دهید که تا حد ممکن مانعی در بین آنها نباشد. وجود موانع در مسیر سیگنال، کیفیت تصویر را کم میکند.
– دیوارهای ضخیم و بتونی، تداخل امواج وسایل دیگر، درختان و غیره، همه مانع سیگنال دوربین میشوند. و میتوانند منجر به کیفیت پایین فیلم شوند.
– نقاطی که دوربینها دارای دید واضح و منبع تغذیه پایدار هستند را انتخاب کنید. چون دوربین ما بیسیم است نزدیک بودن به یک پریز برق کافی است.
– لنز دوربین مستقیم در معرض نور شدید قرار نگیرد. قرار گرفتن دوربین به سمت منبع نور، منجر به کم نور شدن فیلمها و تصاویر گرفته شده و بیکیفیت شدن آنها میشود.
– در نصب دوربین مداربسته بیسیم در داخل، برای اطمینان از دید واضح و گستردهتر دوربین، دوربین را به سمت بالا نصب کنید. اما برای نصب دوربین در محیط خارجی بهتر است که سر دوربین را به پایین میل دهید؛ تا آسمان کمتر در زاویه دید دوربین مداربسته باشد تا با مشکلات کمتری در زمینه نورپردازی مواجه شوبد.
– دوربین را در مکانی دور از دسترس افراد مزاحم، سارقان منزل یا کودکان نصب کنید.
– بهتر است دوربین را زیر پنجره ها نصب نکنید. - نصب نرمافزار
برای دسترسی به تنظیمات دوربین و کانفیگ کردن آن نیاز به نصب یک اپلیکیشن بر روی تلفن همراه داریم. اپلیکیشنهایی مانند نرمافزار مدیریت تصاویر V380 ، نرمافزار VM Camera و … البته اکثر دوربین های مداربسته وایرلس نرم افزار مخصوص به خود را دارند که باید از وب سایت آن دانلود کنید.
نحوه کار با همه این نرمافزارها تشابه زیادی با هم دارند. برای این منظور نرمافزار مربوطه را بر روی تلفن همراه خود نصب نمایید. - روشن کردن دوربین
دوربین وایفای را به برق متصل کنید. چند ثانیه بعد از اتصال برق دوربین، دوربین را ریست کنید و چند ثانیه صبر کنید.
- اتصال تلفن همراه به دوربین
در این مرحله از نصب دوربین مداربسته بیسیم، باید تلفن همراه خود را به وایفای دوربین مداربسته متصل کنیم. وایفای تلفن همراه را روشن کرده و در لیست وایرلسهای موجود، وایفای دوربین را انتخاب کرده و به آن متصل شوید.
- کانفیگ و راه اندازی دوربین مداربسته
نرمافزار مدیریت تصاویر که بر روی تلفن همراهتان نصب کردهبودید را باز کنید تا به کانفیگ دوربین بپردازید. در این مرحله نصب دوربین مداربسته بیسیم با توجه به نرمافزار نصب شده، گزینههای متفاوتی میتوانید داشته باشد. به طور مثال:
در نرمافزار V380 با ورود به گزینه setting و گزینه network ؛ میتوانید با انتخاب گزینه wifi station mode اتصال دوربین به اینترنت جهت مشاهده تصاویر از راهدور را انجام دهید. با انتخاب این گزینه باید مودم مورد نظر را از لیست وایرلسهای که نمایش داده میشود انتخاب کنید. و رمز آن را وارد کنید تا به اینترنت مودم وصل شوید.
در این حالت گوشی موبایل ارتباط خود را با وایفای دوربین قطع میکند و به مودم وصل میشود. و به این ترتیب میتوان تصاویر دوربین را از راهدور و از طریق ایننترنت نیز مشاهده کرد.
همچنین در صفحه network میتوانید به جای انتخاب wifi station mode، گزینه AP hotspot mode را انتخاب کنید. و تلفن همراه را مستقیما به وایفای دوربین وصل کنید.
در نرمافزار VM Camera نیز بعد ورود به نرمافزار و انتخاب کزینه local، با کلیک بر روی +، گزینه New Device configures Network را انتخاب کنید. در این مسیر میتوانید وایفای شناسایی شده دوربین را مشاهده و آن را انتخاب کنید. با این کار به دوربین متصل خواهید شد. سپس در مرحله بعد با انتخاب وایرلس مودم از بین وایرلسهای نمایش دادهشده و وارد کردن رمز مودم، دوربین به اینترنت مودم متصل میشود.
حال با زدن دکمه Back به مرحله قبل برگشته و گزینه + را انتخاب کنید. سپس گزینه Adding networking device را انتخاب کنید. در این مرحله با نوشتن ID و انتخاب گزینه Submit تنظیمات و نصب دوربین مداربسته بیسیم به پایان میرسد.
همانطور که گفتیم نحوه کانفیگ و نصب دوربین مداربسته بیسیم در سایر نرمافزارها نیز مشابه با همین مراحل میباشد.
5 اشتباه رایج هنگام نصب دوربین مداربسته بیسیم
آیا فکر میکنید نصب دوربین مدرابسته بیسیم آسان است؟
فقط به این دلیل که میتوانید دوربین مداربسته بیسیم نصب کنید، به این معنی نیست که باید این کار را انجام دهید. زیرا علیرغم ماهیت plug-and-play بودن دوربینهای امنیتی بیسیم، در مراحل نصب ممکن است دچار اشتباهات زیادی شوید. بیایید به رایجترین اشتباهاتی که میتوانید هنگام نصب دوربین مداربسته بیسیم مرتکب شوید نگاهی بیندازیم. به این ترتیب میتوانید از آنها جلوگیری کنید!
1- تعداد دوربین
دوربینهای جدید PTZ و یا دوربین مدار بسته بیسیم با برد بالا، دید وسیعی را ایجاد میکنند، اما احتمالاً سطح پایین خانه شما را پوشش نخواهد داد. و هر چقدر هم که بزرگنمایی کنید، ممکن است کیفیت تصاویر را از دست بدهید. باید مطمئن شوید دوربین کافی برای نظارت به محدودهای که در نظر گرفتهاید وجود داشته باشد. شما نباید برای ایجاد دید دقیق در یک فضای بزرگ، تنها به یک دوربین با قابلیت بزرگنمایی متکی باشید.
2- موقعیتیابی ضعیف
دقیقا مانند هنگام عکاسی، باید از زاویه دوربین بیسیم خود، جهت گرفتن بهترین ویدئوها مطمئن شوید. دوربین را در محلی قرار ندهید که در معرض نور زیاد قرار بگیرد. همچنین بسیار مهم است که دوربینها در محدودهای قرار دادهشوند که به سیگنال WiFi قابل اعتماد دسترسی داشته باشند. اگر محل نصب دوربین مداربسته بیسیم فاقد سیگنال WiFi قوی باشد با جریانهای ویدئویی متلاطم و مشکلات اتصال مواجه خواهید شد.
قبل از نصب، محدوده مورد نظر را آزمایش کنید. قدرت WiFi را با استفاده از یک تلفن همراه یا اجرای تست سرعت WiFi به صورت آنلاین بررسی کنید.
3- کاملاً بی سیم نیست
با استفاده از دوربینهای بیسیم تحت شبکه نیازی به کابل اینترنت نخواهید داشت. با این اوصاف همچنان نیاز به کابل برق دارید. البته دوربینهای بیسیمی وجود دارند که با باتری کار میکنند. ولی استفاده از آنها نیز مستلزم نگهداری بیشتر است (تعویض به موقع و دورهای باتریها). اما اگر دوربینها در ارتفاع بالایی نصب شده باشند یا فقط تنبل هستید، احتمالاً دوربین بیسیمی را ترجیح میدهید که برق ثابت داشته باشد. بنابراین برای نصب دوربین مداربسته بیسیم خود اطمینان حاصل کنید که نقطهای نزدیک به پریز برق را انتخاب کنید.
4- فراموش کردن رمز عبور
برای امنیت بیشتر، دوربین بیسیمی را انتخاب کنید که در هنگام راهاندازی باید رمز ورود مخصوص دوربین را وارد کنید. بسیاری از دوربینها از قبل پیکربندی شدهاند، اما به یاد داشته باشید حتما تمام پسوردهای دوربین WiFi را تغییر دهید و خودتان رمز جدید بگذارید. به پسورد پیچیدهای فکر کنید که شامل انواع مختلفی از اعداد و حروف باشید. این برای امنیت بیشتر است.
5- بدون دسترسی از راه دور
به احتمال زیاد میخواهید بعد از نصب دوربین مداربسته بیسیم آن را از راهدور نیز مشاهده کنید. چیزی که باید بررسی کنید این است که چگونه میخواهید به آن دوربین دسترسی پیدا کنید. آیا میخواهید ویدیوی زنده و بلادرنگ را از یک مرورگر وب مشاهده کنید؟ مطمئن شوید که دوربین این گزینه را دارد. از همه مهمتر، بررسی کنید که آیا آن دوربین از سیستم عامل تلفن همراه یا کامپیوتر شما پشتیبانی میکند یا خیر.
بعضی از دوربینها با دستگاههای iOS کار میکنند، بعضی دیگر با Android کار میکنند و بعضی نیز با هر دو کار میکنند. اما متأسفانه، بسیاری از دوربینها با BlackBerry و Windows Phone کار نمیکنند. حتماً دفترچه اطلاعات دوربین را بخوانید!
سخن آخر
راه اندازی و نصب دوربین مدار بسته خانگی میتواند یک تجربه سرگرمکننده و آسان باشد. اما اگر از مهارت خود در نصب دوربین مداربسته بیسیم اطمینان ندارید، یا میخواهید با اطمینان کامل از تمام قابلیتهای سیستم نظارت تصویری خود بهره ببرید و مکانهای اشتباهی را سوراخ نکنید، این کار را به یک نصاب حرفهای بسپارید. برای اینکه بررسی کنید که چه مقدار برای نصب حرفهای باید هزینه کنید با ما تماس بگیرید.
تماس با مشاورین رایکانت
برای اطلاع از موجودی انواع مدلها، اطلاع از آخرین قیمتها و تخفیفات با ما (مرکز فروش، نصب و راه اندازی دوربین مداربسته در تهران) در ارتباط باشید.