در این مقاله ما 20 نکته دیگر درباره کابل کشی و ترانکینگ شبکه را به شما توضیح میدهیم که من فکر میکنم که نکات بسیار مهمی برای مهندسان شبکههای کامپیوتری هستند، که اغلب در هنگام کار فراموش میشود و یا افراد درباره وجود آنها چیزی نمیدانند.
بیشتر مهندسین فکر میکنند که کابل کشی ساخت یافته به راحتی نصب یک نرم افزار جانبی است. و البته این تفکر تا حدودی هم درست است. چراکه در سالهای اخیر، استانداردهای اترنت و سطح کیفی محصولات تولیدکنندگان، توسعه بسیار زیادی پیدا کرده است و به اندازه کافی قابل اطمینان و خوب شدهاند. اما واقعیتهای این حرفه و تخصص و حقایقی که در کار وجود دارند، هنوز در سر جای خودشان هستند. کابل کشی شبکه نیازمند توجه و مراقبت بسیار بیشتری در حین انجام آن است.
بررسی نکات کاربردی در کابل کشی شبکه – ملاحظات فیزیکی، کابلهای ارزان قیمت و …
کاهش سیگنال
11 – کابل کشی تو در تو سبب تداخل سیگنالها میگردد
کابل کشیهای تو در تو، سبب ایجاد تداخل میدانهای الکترومغناطیسی القایی میشود و به همین خاطر سبب افت کیفیت سیگنال به دلیل وجود خاصیت القایی میگردد. کابل کشی ممکن است که به صورت نامرتب و بهم ریخته یا به صورت منظم و بسته شده ولی آزاد و یا به شکل تصادفی و غیر تفکیک شده انجام شود تا از وجود القای سیگنالی جلوگیری کند.
این یک روش غیر معمول است چرا که اکثراً کابلها را به صورت کاملاً منظم و دست شده، محکم و صاف در کنار هم قرار میدهند که این روش غلط میباشد. در روش درست و استاندارد نشت سیگنال از سطح مقطع کابل مسی میتواند به حداقل برسد. اما از نظر علمی و فنی نیز با این روش نمیتوان به صورت 100 درصد جلوی القای الکتریکی سیگنالها را گرفت.
12 – از سیمهای برق دوری کنید
هنگامی که کابلهای مسی شبکه به موازات سیمهای انتقال الکتریکی قرار میگیرند، آنها به مانند یک تقویت کننده و یا القاگر عمل میکنند و میتوانند سبب القای جریانی به قدرت 50/60Hz گردند، که در این حال جرقههای نویز بر روی کابلهای الکتریکی میافتد. پس حتما میان کابلهای برق و کابلهای داده تا حد امکان فاصله لازم را رعایت کنید.
13 – از منابعی که سبب ایجاد اختلال در کابلهای انتقال الکتریکی میشوند دوری کنید
بسیاری از منابع وجود دارند که سبب ایجاد اختلالاتی به اندازه 50/60Hz میشوند و شما باید در هنگام کابل کشی آنها را در نظر داشته باشید. از نورهای فلورسنت در مرکز داده خودتان استفاده کنید، سعی کنید از نورهای LED و یا برخی دیگر از منابع نوری استفاده کنید که مصرف برق کمتری داشته باشند و اختلال پایینتری را نیز ایجاد کنند. موتورهایی که برای تهویه مطبوع هستند را به صورت کامل از کابلهای داده دور نگاه دارید. به همین خاطر است که کولرها باید از یک زیرساخت برقی دیگر استفاده کنند تا بتوان موجهای برقی آنها را کاهش داد.
14 – کابلهایتان را خشک نگاه دارید
رطوبت میتواند سبب تغییر در خاصیت دی الکتریک مسیر شود و میتواند به صورت چشمگیری بر روی عملکرد سیگنال اثرگذار باشد. کابلها را در طول فرآیند نصب به صورت خشک نگاه دارید. کابلهای مسی در کانالها و یا شکافهای میان ساختمانها را باید با شرایط ویژهای به کار گرفت مانند ضد آب بودن کانال و یا داشتن درپوش در کانالها که برای جلوگیری و یا جذب رطوبت به کار میروند.
15 – کابلها باید خنک بمانند
کابلها، به ویژه کابلهایی که به صورت PoE به کار میروند، ممکن است که در انتهای خودشان و یا در طول مسیر گرمایی مضاعفی را تولید کنند. این تغییر در ویژگیهای گرمایی سبب تغییر در عملکرد الکتریکی شده و میتواند بر روی کیفیت انتشار سیگنال در آنها تأثیر منفی داشته باشد.
16 – تست استارپاس در زمان راه اندازی بی اعتبار است
فقط انجام یک تست «Star Pass» در حین اجرای کابل کشی کافی نیست. همانطوری که در نکتههای قبلی نیز به آن اشاره شد، کابلها و سیمها به مرور زمان دچار ساییدگی و فرسودگی میشوند و از کیفیت آنها کاسته میشود. اینکه کیفیت آنها در زمان نصب چه میزان است و به مرور زمان چه میزان افت پیدا خواهند کرد بسیار اهمیت دارد. هنگامی که یک تستر کابل، عبور سیگنال را از خودش نشان میدهد (اغلب نصب کنندگان کابل از آن به عنوان استارپاس نام میبرند)، نشان دهنده آن است که صرفاً ارتباط شبکه برقرار است. این تست فقط امکان ارتباط در همان لحظه را نشان میدهد در حالی که کیفیت کابل و میزان افت سیگنال در طول کابل را نمایش نمیدهد. و با این آزمایش نمیتوان فهمید که کابل در نهایت تا چه مدت کار خواهد کرد و یا تا چه میزان از ترافیک شبکه را جواب خواهد داد.
به عبارت دیگر، یک استارپاس، یک تست نامعتبر در آزمایش کیفیت است که صرفاً نشان دهنده یکسری اطلاعات اولیه و لازم است ولی کافی و جامع نیست. مطمئن شوید که در تعهدات قرارداد خودتان با پیمانکار کابل کشی، بررسی و آزمایشهای «استار پاس» به همراه سایر آزمایشها و تستهای کیفیت کابل گنجانده شده باشد.
کابلهای فیبر نوری
17 – تست OTDR به تنهایی کافی نیست
کابل کشی فیبر نوری باید با یک ابزار اندازهگیری مانند OTDR و “پاور متر” مورد سنجش قرار بگیرد. یک آزمایش OTDR ساده، به راحتی قابل انجام است و در آن تنها لازم است که یک لامپ روشن شود، همانطوری که در یک آزمایش نوری این کار انجام میشود. اما آنچه که شما واقعاً لازم است بدانید، آن است که چه مقدار از نیروی نور از انتهای کابل خارج میشود و چه مقدار از آن در طول کابل تلف میشود و صرفاً عبور نور از کابل نشان دهنده کیفیت کابل و درستی سیستم کابل کشی شبکه نیست.
18 – افت فیبر نوری در مجموع توان مصرفی است
در بحث افت سیگنال در فیبر نوری، کیفیت اتصال دهندهها و ترمینالهای انتهایی در فیبر نوری نسبت به طول کابل فیبر نوری به مراتب از اهمیت بالاتری برخوردار هستند. هر کدام از اتصال دهنده و یا جداکنندهها میتواند سبب ایجاد یک افت سیگنال هر چند جزئی در مسیر کابل شود. به همین خاطر، سطح مصرف یک عامل بسیار مهم برای امتحان کردن قدرت کابلهای فیبر نوری است.
19 – سرپوشهای گرد و خاک یک بخش مهم هستند
سرپوشهای گرد و خاک بر روی اتصال دهندههای فیبرهای نوری برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار در اتصال دهندهها یا کانکتورها به کار میروند. قطر تارهای یک فیبر نوری سینگل مد (Single-Mode) طولی در حدود 9µm دارند که دقیقاً به اندازه یک دانه گرد و خاک است. سیگنالهای لیزری به همین خاطر ممکن است که به شدت دچار مشکل شوند و ذرات گرد و غبار سبب کاهش طول شده و در مسیر سیگنال عبوری از فیبر اختلال ایجاد کنند.
20 – کابلهای فیبر را به همدیگر نتابانید
پچ کوردهای فیبرها نوری بسیار نرم و انعطافپذیر هستند، ولی ممکن است هسته فیبر آن دچار شکست شده و یا حتی بدتر، کامل خرد شود. این اتفاق میتواند سبب کاهش قدرت سیگنال لیزری شود که در نتیجه توان در یک کابل فیبر نوری افت پیدا میکند. در این حالت سگینالها ممکن است به شکل ضعیفی توسط دریافت کنندههای اشعههای لیزری دریافت گردند. پس نسبت به کابل فیبر خودتان مهربان باشید.
کلام آخر
ضعیفترین ارتباط در یک زیرساخت کابل کشی شده، میتواند تعریف کننده عمکلرد کلی سامانه کابل کشی شما باشد. یک پچ کورد بد میتواند منجر به آن شود که کابل اصلی با مشکل و خطا سینگالها را انتقال دهد. این جای شگفتی دارد که یک کابل کشی بد تا چه حد میتواند بر روی تأسیسات شبکه و کارایی آن (و تجربه کاری با آنها) تأثیر منفی بگذارد.
یک خطا در کابل به سختی قابل تشخیص است. بسیاری از مشکلاتی که در کابلها وجود دارند به صورت ساده «بالا یا پایین بودن سرعت» و یا به صورت “خطا” بر روی تجهیزات شبکه مانند روتر و سوییچ نشان داده میشوند. اما بعضی از مشکلات فقط با انجام تست کابل قابل ردگیری و مشاهده است و بعضی از این مشکلات فقط با تعویض کابل قابل حل هستند که بسیار سخت و در بعضی مواقع شاید ناممکن باشد.
چنانچه میخواهید از خدمات کابل کشی شبکه و ترانکینگ در مجموعه خود استفاده کنید، متخصصین شرکت رایکانت آماده ارائه راهکار به شما عزیزان میباشند،با ما تماس بگیرید.
3 دیدگاه
سلام تشکر بابت تهيه متون زيبا وبسايتتون به اميد پيشرفت روز افزون
سلام
تبریک می گم
تو این زمینه بهترین هستین
سایتتون هم زیباست
ممنون از شما . واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص