اگر برای خرید یا استفاده از سیستم نظارت تصویری اقدام کرده باشید، مطمئنا با مدلهای مختلف دستگاه DVR روبهرو شدهاید. وجود انواع مدل دی وی آر، مسلما گیجکننده خواهد بود. اما نگران نباشید، در این مقاله تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد اینکه دی وی آر چیست و یا دستگاه DVR چگونه کار میکند را میتوانید پیدا کنید.
اول از همه، دستگاه DVR چیست؟
DVR مخفف عبارت Digital Video Recorder است. همانطور که از نام آن پیداست، این سیستمها میتوانند تصاویر نظارتی را به صورت دیجیتالی ضبط و ذخیره کنند. دستگاه دی وی آر با استفاده از یک برنامه کاربردی (سیستم عامل دستگاه dvr) تصاویر را به فرمت دیجیتال ذخیره میکند. این ذخیرهستزی بر روی هارد دیسک یا فلش و یا در کامپیوتر یا سرور شبکه محلی صورت میگیرد. انواع دی وی آر تفاوتهای زیادی دارند؛ از تفاوت در تعداد کانال ورودی و انواع دوربین مداربسته که به آنها متصل میشود. تا تفاوت در مشخصات DVR، مانند رزولوشن، دسترسی از راه دور، کدک فشرده سازی و …
دستگاه DVR یکی از دو گزینه ذخیرهسازی برای سیستمهای دوربین مدار بسته است. گزینه دوم دستگاه NVR یا ضبط کننده ویدیویی شبکه است. دستگاههای DVR و NVR از این نظر مشابه هستند که هر دو توانایی ضبط تصاویر ویدئویی را دارند. با این وجود، این دو دستگاه از نظر نحوه تنظیم، سازگاری با کدام دوربینها و پردازش دادههای خام ویدیویی متفاوت هستند. این تفاوتها را در مقاله تفاوت dvr و nvr توضیح دادهایم.
نکته: دستگاه DVR گاهی اوقات به صورت تجاری، دستگاه ضبط تصویر شخصی یا PVR (Personal Video Recorder) نیز نامیده میشود.
حالا بیایید نگاهی دقیقتر به نحوه کار یک دستگاه DVR بیندازیم.
نحوه ضبط dvr
یک سیستم DVR شامل مجموعهای از دوربینهای مدار بسته است که به DVR متصل هستند. همانطور که در مقاله روش نصب DVR گفتیم، دستگاههای DVR و دوربینهای آنالوگ از طریق کابل کواکسیال به یکدیگر متصل میشوند. داخل دستگاه دی وی آر، هارد دیسک قرار میگیرد. DVR دارای نرم افزار رمزگذاری است. DVR سیگنالهای آنالوگ دوربینها را به دیجیتال تبدیل کرده و پس از فشردهسازی، بر روی هارد ذخیره میکند.
DVR ها چندین ورودی ویدئو دارند (دی وی ار ۴ کانال – 8 کانال – 8 کانال فول اچ دی و 32 کانال). و میتوانند همزمان فیلمهای مختلف از کانالهای مختلف را ضبط کنند. بسته به ترجیح خودتان، میتوانید همه این تصاویر و فیلمها را همزمان مشاهده کنید، و یا یک به یک مشاهده کنید. برای این کار نیازی به سوئیچ، مالتی پلکسر یا چهارگانه اضافی نیست.
همچنین دستگاههای DVR ویژگیهایی مانند تشخیص حرکت از راه دور، پخش Real Time، ضبط و پشتیبانگیری دارند. (اینکه به کدام ویژگی بیشتر توجه کنید و کدام برای نیاز شما مناسبتر است را در مقاله نحوه انتخاب بهترین DVR بخوانید.)
در ادامه بیایید نحوه پردازش و ذخیره ویدئو در DVR را بررسی کنیم. تا درک بهتری از عملکرد و نحوه ضبط dvr داشته باشیم.
مراحل ضبط دستگاه dvr
1- مستقیماً به دوربینها متصل میشود: از آنجا که دستگاههای DVR به صورت بیسیم کار نمیکنند، انتقال تصویر دوربین به وسیله کابلها صورت میگیرد. به این صورت که هر دوربین باید با استفاده از کابلها به صورت جداگانه به دستگاه DVR متصل شود.
2- درون سیستم مدار بسته عمل میکند: DVRها بخشی از سیستم مدار بسته هستند. و اکثرا به صورت محلی یا لوکال به یکدیگر متصل میشوند. برخی از DVRها نیز به شما امکان میدهد فیلمها را از طریق اینترنت مشاهده کنید.
3- تصاویر را به صورت آنالوگ دریافت میکند: دستگاههای DVR در اصل برای استفاده از دوربینهای آنالوگ در نظر گرفته شدهاند. اما اگر هر دو نوع دوربین آنالوگ و IP را در سیستم خود دارید، به راحتی میتوانید با استفاده از DVRهای ترکیبی از هر 2 ورودی دوربین آنالوگ و دوربین IP همزمان استفاده کنید. ( برای آشنایی بیشتر، انواع DVR و تفاوتها و مزیتهای آنها را مطالعه کنید)
4- دادههای ویدئویی را پردازش میکنند: سیستمهای DVR از رمزگذار استفاده میکنند. که تضمین میکند تصاویر توسط دوربین ضبط شده و به مقصد ذخیرهسازی انتخاب شده ارسال میشوند.
5- فیلمها را روی هارد دیسک ذخیره میکند: انواع دستگاه دی وی آر با استفاده از کدکهای مختلف، به فشردهسازی دادهها میپردازند. تا تصاویر فضای کمتری روی هارد dvr اشغال کنند. رایجترین کدک دوربین مداربسته مورد استفاده در DVR ها H.264 است.
مرحله ذخیره فیلم
در مرحله ذخیره فیلم بر روی هارد، محدودیت اصلی این خواهد بود که چه میزان فضای لازم را بر روی هارد دیسک خود دارید. زیرا با کمبود جا، DVR ضبط را متوقف میکند. مگر اینکه برنامهریزی شود که قبل از تمام شدن فضای ذخیرهسازی، دادههای قدیمی را حذف و دادههای جدید را جایگزین کند. برای همین تعداد دوربینها و وضوح آنها، میزان فضای هارد دی وی ار و نوع فناوری فشردهسازی DVR؛ بر روی مدت زمان ضبط دوربین مداربسته تاثیر دارد.
نتیجهگیری
دستگاه DVR یک دستگاه الکترونیکی است که که فیلم آنالوگ (یا دیجیتال) را به صورت دیجیتالی ذخیره میکند (برروی هارد یا فلش یا کامپیوتر و …). دوربینهای آنالوگ با استفاده از کابلهای کواکسیال به DVR متصل میشوند. دستگاه DVR تصاویر دوربینها را با استفاده از کابل دریافت کرده، دادهها را پردازش میکند. و با استفاده از یک روش فشردهسازی، حجم دادهها را کمتر کرده و بر روی هارد ذخیره میکند.
اگر قصد استفاده از دوربینهای مداربسته و تهیه DVR متناسب با نیازتان را دارید؛ برای اطمینان از رعایت کلیه نیازهای امنیتی خود حتما با کارشناسان این حوزه مشورت کنید. بهترین گزینه، مشاوره با ارائه دهنده خدمات راه اندازی و نصب دوربینهای مداربسته است. تیم مشاورمان ما در رایکانت آماده مشاوره به شما هستند، پس همین حالا تماس بگیرید.