پلتفرم Skype for Business که پیش از این به Microsoft Lync Server معروف بود، یک پلتفرم ارتباطی یکپارچه است که کانالهای مشترک میان ارتباطات تجاری و ملاقاتهای آنلاین را در کنار یکدیگر قرار میدهد؛ مانند پیامهای فوری (IM)، وُیپ (Voice over IP)، پست صوتی، انتقال فایل، ویدئو کنفرانس، کنفرانس اینترنتی و ایمیل.
از اسکایپ میتوان به صورت ابری، غیر ابری و یا ترکیبی از هر دو استفاده کرد. امکان اجرای کلاینتها در سیستم عاملهای ویندوز، دستگاههای اندروید و iOS وجود دارد. همچنین کلاینت این پلتفرم را میتوان در محیط Lync Server 2013 پیکربندی کرد. از جمله نامهای دیگر این پلتفرم میتوان به S4B,SFB,SfB و Skype4B اشاره کرد.
اسکایپ را میتوان به صورت یک محصول مجزا و یا به عنوان بخشی از مجموعهی نرمافزارهای آفیس 365 لایسنس کرد و در سرویس ابری معروف به Skype for Business Online یا در سرور غیر ابری معروف به Skype for Business Server از آن استفاده کرد.
Microsoft Teams یک نرمافزار مشارکتی و ابری است که قابلیتهای آن شبیه به قابلیتهای Skype for Business است. با توجه به اینکه هم محصولات مایکروسافت و هم امکانات پیامدهی، حضوری و ارتباطات ویدئویی و صوتی بخشی از آفیس 365 هستند، Skype for Business امکانات بیشتری از جمله کنفرانس و تماس PSTN را نیز دارد.
امکانات Skype for Business
از جمله امکاناتی که منحصر به پلتفرم Skype for Business هستند میتوان به چت مداوم و (Enhanced 911 (E911 اشاره کرد؛ که بصورت جلسات گفتگو محور مبتنی بر موضوع بوده و حتی بعد از خروج کاربران از گفتگو همچنان دستنخورده باقی میمانند. Skype for Business Online به عنوان بخشی از طرحهای Office 365 Business Essentials and Business Premium از کنفرانس صوتی و تصویری با کیفیت بالا پشتیبانی میکند به گونهای که تا حداکثر 250 نفر میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ همچنین پشتیبانی فنی در سطح سازمانی نیز در این طرح پیشبینی شده است. Skype for business نیز بخشی از طرحهای سازمانی E1,E3,E5 و K1 آفیس 365 است.
با کمک Polycom RealConnect موجود در اسکایپ میتوان از طریق تماس تصویری به تبادل اطلاعات پرداخت. کاربران Skype for Business میتوانند با کمک این سرویس در نقاط انتهایی کنفرانسهای ویدئویی سیسکو و پلیکام جلساتی را برگزار کنند. مایکروسافت نیز با وندورهای سختافزاری کنفرانس ویدئویی (Logitech)لاجیتک و (Crestron)کرسترون همکاری کرده است.
از جمله امکانات دیگر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کنترل ارتباطات در تمامی دستگاهها با معماری ویندوز
به اشتراک گذاری فایل، whiteboarding و اشتراکگذاری نرمافزار و صفحهنمایش در یک جلسه ارتباطی
بهرهگیری از استانداردهای آزاد، از جمله ویدئو کدک H.264
ارائهکنندهی کنترلهای بهینهشده برای فرمت جلسات، تعداد حضار و منابع محتوا
حضور خودکار و اختصاصی بر اساس وضعیت Outlook Calendar یا Out of Office
پشتیبانی از اعلامیههای موبایل، خواندن صفحه و صفحهکلید خارجی
وجود یک سیستم سرپرست خودکار که کار آن تعیین مسیر و پاسخدهی به تماسهای ورودی است.
صفهای تماسی که تماسهای ورودی را بر اساس ترتیب دریافت آنها به یکی از نمایندگان خدمات مشتری ارسال میکند.
ضبط و آرشیو جلسات، پیامها، کنفرانسها و گزارشهای ورود به نرمافزار
پس از لایسنس شدن نرمافزار با صرف هزینه بیشتری میتوان از امکانات اضافی زیر نیز بهرهمند شد:
برقراری تماس بین تلفنهای مرسوم و یکی از جلسات (اسکایپ فور بیزینس) Skype for Business
بهرهگیری از خدمات صوتی میزبانیشده از طریق تبادل شاخهای خصوصی (PBX) ابری در آفیس365
برقراری ارتباط با کاربران خارج از اسکایپ به کمک شبکهی تلفنی انتخابشدهی عمومی (PSTN)
اشتراکگذاری محتوا، صدا و تصویر با اتاقهای کنفرانس به کمک نسخهی دوم Skype Room System
تنظیم و پیکربندی (Configuration) تمامی تجهیزات اکتیو شبکه، انجام تنظیمات و پیکربندی جهت کنترل و مدیریت یکپارچه سیستمها، اکانتها، فایلها و …
مقایسهی Skype for business با اسکایپ شخصی
هرچند که این دو، نام و رابط کاربری مشابهی دارند اما Skype for Business (اسکایپ تجاری) و همتای آن اسکایپ محصولات متفاوتی هستند. اسکایپ رایگان است اما کارکرد آن محدود بوده و پشتیبانی از سازمانها را ارائه نمیکند.
مایکروسافت در سال 2011 مالکیت نسخهی شخصی اسکایپ را به بهای 5/8 میلیارد دلار از آن خود کرد. برند Microsoft Lync در سال 2015 به Skype for Business تغییر یافت. رابط کلاینت جدید، انتشار سرور جدید و بهروزرسانی سرویس UC در آفیس 365 از جمله تغییرات این برند جدید بودند.
بنابر گفتهی مایکروسافت نسخهی شخصی اسکایپ مناسب کسبوکارهایی است که کارکنان آن به کمتر از 20 نفر میرسند. این نسخه از اسکایپ زمانی که هر دو کاربر این برنامه را نصب کرده باشند رایگان است. برقراری ارتباط با کاربران غیر اسکایپی مستلزم پرداخت کارمزدهایی است که میتوان آنها را به ازای هر تماس و یا از طریق اشتراک ماهانه پرداخت کرد.
اگر کارکنان کسبوکاری به بیش از 20 نفر برسند، در این صورت پیشنهاد مایکروسافت این است که از Skype for Business استفاده شود تا کسبوکار موردنظر بتواند پرداختهای ارتباطی را در سرتاسر شبکهی شرکت مدیریت کند؛ بهجای این که بخواهد به صورت جداگانه به حسابها رسیدگی کند. هرچند که هردوی این نسخهها در سرورهای مختلفی اجرا میشوند، اما طراحی داشبورد آنها شبیه به هم است. اتصال اسکایپ یکی از امکانات این پلتفرم است که کاربران به کمک آن میتوانند کاربران اسکایپ را جستجو کرده و آنها را به لیست خود اضافه کنند. این دو نسخه به صورت پیشفرض به یکدیگر وابسته نیستند.
پیادهسازی Skype for Business
سرور این پلتفرم را میتوان به صورت غیر ابری و یا به صورت ترکیبی به همراه اتصالات ابری پیادهسازی کرد. تعداد کاربرانی که این سرور پس از پیادهسازی میتواند پشتیبانی کند، از 4000 تا 100000 نفر متغیر است. در پیادهسازیهای بزرگتر پیشنهاد میشود که جهت متوازن کردن بار و دسترسپذیری بالا از چندین سرور استفاده شود.
در سادهترین نوع پیادهسازی، به یک سرور Skype for Business نیاز است که در یکی از سرورهای Windows 2012 R2 64-bit نصب شده باشد تا بتواند ثبت کاربر، پایگاههای داده، مسیریابی تماس، پیامهای فوری و خدمات حضوری را برای کلاینتهای داخلی مدیریت کند. جهت پشتیبانی از کاربران از راه دور و یا سیار، کمک به دانلود محتوای جلسات کاربران خارجی، بهروزرسانی دستگاهها و کلاینتها، دانلود فایل از Address Book Server، اتصال به جلسات آنلاین از طریق URL و کشف سرورهای front-end با قابلیت خدمات سیار به یک edge server نیاز است.
Mediation Server سیگنالهای میان زیرساخت داخلی VoIP و PSTN یا بخش اصلی پروتکلهای آغازین جلسه (SIP) را ترجمه میکند. این سرور میان تماسهای تلفنی نقش واسطهی ترجمهی کدها را ایفا میکند و پروتکل انتقال امن در بخش داخلی شبکه و در جایی که سرور Skype for Business قرار دارد را کدگذاری و کدبرداری میکند. این سرور اتصالات SIP را برای ارائهدهندگان ارتباطات از راه دور و IP PBX هایی که برای PSTN یا ISDN نقش درگاه را ایفا میکنند مدیریت میکند.
سازمانهایی که برای PSTN یا ISDN خود به اتصال به سرویسهای تجاری اسکایپ نیاز دارند، باید در کنار درگاه IP PBX از Mediation Server نیز استفاده کنند. این درگاه برای PSTN یا ISDN نقش یک نقطهی پایانی را ایفا میکند و از طریق این سرور و با استفاده از SIP امکان ارتباط با Skype for Business را فراهم میکند.
منبع: techtarget.com
اگر در نصب و پیاده سازی نرم افزار Skype For Business برای شرکت خود نیاز به مشاوره دارید میتوانید با کارشناسان رایکانت تماس بگیرید.