شبکههای کامپیوتری بخش حیاتی کسب و کار کوچک شما را شامل میشوند و شما با کمک این بخش میتوانید با کارمندان و مشتریان خود ارتباط برقرار کنید. هیچ کس در دنیا نمیتواند شبکه را بیاهمیت جلوه دهد با این حال مراحل نصب و راه اندازی شبکه یک شرکت میتواند شکستها و دشواریهای زیادی را به همراه داشته باشد. اینکه یک شرکت کوچک کار خود را با راه اندازی یک شبکهی کامپیوتری کاملاً ابتدایی آغاز کند چیز عجیبی نیست.
این کار برای مدت کوتاهی و تا زمانی که شرکت رشد خود را شروع میکند به خوبی جواب میدهد و پس از آن رشد شبکه همگام با رشد شرکت مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. با برنامه ریزی مناسب میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد.
هر شبکه منحصر به فرد است و میتواند متغیرهای بسیاری داشته باشد. مراحل راه اندازی شبکه برای یک شرکت کوچک تولید فیلم با راه اندازی یک شبکه برای شرکت مشاور املاک تفاوت بسیاری دارد. امروزه این کار به امر رایجی تبدیل شده است که شرکتها بخشی از خدمات شبکهای خود را به صورت محلی راه اندازی میکنند و بخش دیگر آن را به خدمات ابری محول میکنند.
ارائه خدمات راه اندازی شبکه یک شرکت یا سازمان، نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی
با کمک فناوری ابری میتوان ترافیک و حافظهی شبکهی محلی را سبک کرد؛ هر چند که این رویکرد چالشهای مخصوص به خود را به همراه دارد. در این مطلب میخواهیم به برخی از بهترین شیوههای برنامه ریزی برای ارائه خدمات نصب و راه اندازی شبکه یک شرکت نگاهی بیندازیم.
نیازهای شبکه خود را ارزیابی کنید!
در آغاز اجرای نصب و راه اندازی شبکه یک شرکت کوچک، شاید مالک شرکت از شما انتظار داشته باشد که بلافاصله خرید تجهیزات را شروع کنید، اما باید صبر داشته باشید، کاغذ و قلم خود را بردارید و شروع به پرسیدن سوال کنید تا به درک کلی اندازه و فضای پوشش شبکه برسید. به کمک همین کاغذ و قلم است که میتوانید طرحی تقریبی از یک شرکت را ترسیم کنید تا به تجهیزات مورد نیاز پی ببرید.
حین کار با کسب و کارهای کوچک یکی از اشتباهاتی که معمولا دیده میشود این است که این شرکتها نمیتوانند برای رشد کسب و کار خود برنامه ریزی کنند. طی فرآیند برنامه ریزی برای پیاده سازی شبکه بهتر است پرسشهای زیر را از خود بپرسید:
تعداد کامپیوترها، پرینترها و دستگاههای جانبی که قرار است به شبکه متصل شوند چه تعداد است؟
کارمندان به چه برنامههایی نیاز دارند؟
نوع فایلهایی که قرار است به اشتراک و ذخیره سازی شوند چیست؟
آیا کارکنان از راه دور نیاز به دسترسی VPN خواهند داشت؟
وایرلس چه فضایی را باید پوشش دهد؟
چه نوع دستگاههای قابل حملی قرار است به این شبکه متصل شوند؟
با پاسخ دادن به این سؤالها میتوانید نقشه شبکه خود را طراحی و تجهیزات سخت افزاری آن را بسیار راحتتر خریداری کنید و مطمئن شوید که شبکهی شما میتواند نیازهای کسب و کار شما را پاسخ دهد. اگر میخواهید در زمان اشتراک گذاری فایلهای بزرگ خود از طریق شبکهی قدیمی و کند خود به مشکل برخورد نکنید باید یک پردازندهی مرکزی متصل شده (AP) خریداری کنید و یا اینکه اگر نمیخواهید از نظر تعداد پورتها به مشکل برخورد نکنید در این صورت باید در انتخاب تعداد پورتهای شبکه دقت کنید.
شبکه بی سیم در مقایسه با شبکه سیم دار
همین چند وقت پیش بود که انتخاب شبکهی بی سیم باعث از بین رفتن اطمینان پذیری و عملکرد شبکه میشد؛ اما این شبکهها به دلیل راحتی محبوب شدهاند! البته اگر کارمندانی دارید که کل روز پشت میز مینشینند و مدت زیادی به رایانه یا مانیتور زل میزنند در این صورت شبکهی با سیم میتواند برای آنها مناسب باشد. این شبکهها اساساً سریعتر، مطمئنتر و امنتر هستند. با این حال، استفاده از این شبکهها آسان نبوده و طراحی آنها برای لپ تاپها و دستگاههای همراه مناسب نمیباشد.
امروزه اغلب کسب و کارها از هر دوی این شبکهها استفاده میکنند. ممکن است برای متصل کردن پرینترها و دستگاههای حافظه به یک شبکه از اترنت استفاده کنند به گونهای که کارمندان بتوانند از طریق وایرلس به این شبکه دسترسی داشته باشند. در صورتی که یک شبکهی بی سیم مطمئن داشته باشید میتوانید این امکان را برای کارمندان خود فراهم کنید تا از انواع مختلفی از دستگاهها استفاده کنند که البته این کار مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. برای آنکه متوجه شوید که چه پارامترهایی در شبکه برای شما با ارزش است، به موارد زیر توجه کنید:
-
اگر راحتی برایتان اولویت اول است در این صورت از شبکهی بی سیم استفاده کنید.
-
اگر سرعت و اطمینان از هر چیز دیگری برایتان مهمتر است در این صورت از شبکهی با سیم استفاده کنید.
-
اگر امنیت برایتان مهم است از شبکهی با سیم استفاده کنید.
-
در نهایت اغلب کسب و کارها از هر دوی این شبکهی بهره میبرند.
در حالی که افزودن یک شبکهی بی سیم به یک شبکهی با سیم کار دشواری نیست اما بهتر است در همان ابتدا برای خود مشخص کنید که اصلاً به شبکهی بی سیم نیاز است یا خیر. به احتمال زیاد به این شبکه نیاز پیدا خواهید کرد و بر همان اساس سختافزار سازگار را نیز انتخاب خواهید کرد. انبار تجهیزات جانبی خود را مروری بکنید و ببینید که کدام یک از آنها شبکهی وایرلس را پشتیبانی میکنند و کدام یک پشتیبانی نمیکنند.
تجهیزات سخت افزار شبکه
هنگام ساختن یک شبکه کوچک اداری ضروریترین تجهیزاتی که شما نیاز دارید، سوئیچ ها و روترها هستند. اگر چه سوئیچ و روتر به نظر یکسان می رسند اما این دو دستگاه عملکردی متفاوت در یک شبکه انجام میدهند. اغلب کسب و کارهای کوچک از یک روتر متصل به یک سرور استفاده میکنند. از شرکت ارائه دهندهی اینترنت خود بپرسید که آیا روتری در اختیار شما قرار خواهند داد یا خیر. اغلب این شرکتها این کار را میکنند. البته میتوانید روتر مخصوص به خود را بخرید اما سعی کنید به اندازهای پول صرف کنید که از بابت کیفیت مطمئن باشید. شرکتی مانند سیسکو روترها (و تجهیزات شبکهی دیگر) معروفی را میسازد و خدمات پس از فروش مناسبی نیز دارند.
پوشش دادن تمامی تجهیزات مورد نیاز یک شبکه در اینجا امکانپذیر نیست. در ادامه تجهیزات استانداردی که اغلب برای راه اندازی یک شبکه کوچک مورد نیاز است را بررسی میکنیم.
سوئیچ:
سوئیچ ها چندین دستگاه مانند: کامپیوتر، پرینتر و سرور را در شبکه یک ساختمان یا محوطه بهم متصل می کنند. یک سوئیچ دستگاههای متصل را قادر می سازد تا اطلاعات را به اشتراک گذاشته و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ساختن یک شبکه کوچک اداری بدون سوئیچ ها امکان پذیر نیست.
روتر:
روترها شبکه های متعدد را با هم همپوشانی میکنند. هنگام ساختن یک شبکه کوچک اداری، به یک یا چند روتر نیاز دارید. روتر کامپیوترهای شبکه شما را به اینترنت متصل میکند. روتر به عنوان یک توزیع کننده عمل میکند، بهترین مسیر را برای ارسال اطلاعات خود انتخاب میکند. روتر اغلب توسط ISP ارائه میشود و از طریق آن میتوانید به شرکت خود یا به اکسترانت متصل شوید. روترها کسب و کار شما را به جهان متصل می کنند، اطلاعات شما را از تهدیدات امنیتی محافظت میکند. حتی میتواند تصمیم بگیرد که کدام کامپیوتر اولویت بیشتری نسبت به دیگر کامپیوترها دارد.
سرور:
سرورها میتوانند بسیاری از سرویسها را فراهم کنند؛ مانند DHCP، احراز هویت و ذخیره سازی داده. همچنین از آنها میتوان به صورت ابری یا غیر ابری استفاده کرد.
فایروال:
فایروال در برخی مواقع در خود Gateway به صورت توکار پیش بینی شده است اما مدلهای مجزا پیشرفتهتر هستند. از طریق فایروال میتوان با اسپمها، ویروسها و نفوذهای بدون مجوز مقابله کرد.
وی پی ان VPN:
VPN میتواند یک دستگاه مجزا و یا سرویسی بر بستر یک سرور باشد. کارمندان با کمک VPN میتوانند حین مسافرت یا دورکاری به صورت امن به شبکه دسترسی پیدا کنند.
WiFi/AP:
این مؤلفه در برخی مواقع در خود روتر یا gateway به صورت توکار ساخته شده است؛ اما AP های مجزا قدرتمندتر بوده و مدیریت آنها آسانتر است.
در نظر داشته باشید که هر یک از این محصولات به صورت مجزا و یا به صورت بستهای به فروش میرسند. مثلاً میتوانید فایروال را در کنار قابلیتهای VPN خریداری کنید؛ مانند مدلهای محبوب وی پی ان باراکودا.
در این مقاله قسمتهای ساختار اساسی شبکه یک کسب و کار کوچک را توضیح دادیم. ممکن است تجهیزاتی که شما برای خود استفاده میکنید نسبت به آن چیزی که بیان شد بیشتر یا کمتر نیاز داشته باشید و این کار هیچ ایرادی ندارد. اگر این نوشته برای شما گیج کننده بوده است، نگران نباشید با مشاور شبکه خود مشورت کنید و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
به عنوان مثال شرکتی به این نتیجه میرسد که در دفتر خود تنها به یک مدل تک کابل نیاز دارد و با همین برنامه تجهیزات شبکه را خریداری میکنند، بدون آنکه سرعت کابل برای نیازهای آتی شرکت در نظر گرفته شود. اما ممکن است تنها پس از چند ماه از راه اندازی شبکه و بعد از اشباع شدن ترافیک شبکه از تصمیم خود پشیمان شوند و در این مرحله تغییر زیرساخت شبکه هزینه سنگینی برای آنها خواهد داشت.
همانطور که کار سیمکشی برق در ساختمان را باید به یک برقکار متخصص سپرد؛ راه اندازی شبکه یک شرکت نیز باید توسط متخصصان این زمینه انجام شود. شبکهها رشد میکنند و دستخوش تغییرات قرار میگیرند، اما اساس آن باید به صورت علمی و منطقی و توسط فردی ماهر بنا شود.
منبع: blog.storagecraft.com
اگر در راه اندازی شبکه شرکت خود دچار مشکل شدهاید و یا نیاز به مشاوره دارید میتوانید با کارشناسان شبکه رایکانت تماس بگیرید.
2 دیدگاه
عالی
مرسی